Start examen

5 opvallende Pokémon GO verhalen in het verkeer

Pokémon Go is de rage van dit moment. Overal op de wereld komen Pokémon fans bij elkaar om Pokémon te vangen in de buurt. De kracht van het nieuwe spel is dat je het buiten in de buurt speelt. Wat doet dit met de verkeersveiligheid? Wij hebben vijf opvallende Pokémon verhalen in het verkeer voor je op een rijtje gezet.

1. Fietsende Pokémon GO speler veroorzaakt ongeluk

In Olst-Wijhe heeft een fietser een verkeersongeluk veroorzaakt door het spelen van Pokémon GO. De jonge fietser reed tijdens het spelen tegen een auto aan omdat hij niet met het verkeer bezig was.

2. 28 jarige man rijdt tegen een boom tijden het spelen van Pokémon GO

In Auburn, New York heeft een 28 jarige man zijn auto tegen een boom geparkeerd tijden het spelen van Pokémon GO. De auto van de amerikaan is ernstig beschadigd, hij zelf komt er met lichte verwondingen vanaf.

3. Pokémon GO gespeeld op circuit

Een Russische autocoureur heeft op het circuit the Nürburgring Pokémon gevangen tijdens het racen.

4. Politie speelt Pokémon Themesong

Ook de politie in Nederland is fan van Pokémon, zo blijkt uit video's die onlangs online verschenen. Op de video's is te zien hoe de politie tijdens een patrouille jongeren aan het lachen maakt door via de speakers van de politie auto de Pokémon themesong af te spelen.

5. 15 jarige tiener aangereden door het spelen van Pokémon GO

Een 15 jarige tiener in Amerika is aangereden tijden het spelen van Pokémon GO. De tiener stak een snelweg over omdat er een Pokémon aan de overkant van de weg gevangen kon worden. Volgens de tiener en haar moeder is het ongeluk de schuld van het spel, maar wij zijn het hier niet helemaal mee eens.