Start examen

5 tips voor het CBR theorie-examen

Wil jij meteen de eerste keer slagen voor je theorie-examen? Dat kan mits jij je goed voorbereid! Wij hebben 5 tips voor je waardoor jij altijd slaagt voor je theorie-examen!

Tip 1: Koop een theorie-boek

Koop een goed theorie-boek. Zorg er voor dat het theorie-boek niet ouder is dan een jaar. Het is mogelijk dat er nieuwe regels zijn die niet worden vermeld in oude theorie-boeken.

Tip 2: Voorbereiden op het CBR theorie-examen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Leer je theorie goed en oefen zo veel mogelijk. Gratis oefenen voor je theorie-examen kan hier.

Tip 3: Leer van je fouten

Heb je tijdens het oefenen fouten gemaakt? Probeer dan niet direct een examen, maar bekijk elke gemaakte fout. Probeer te begrijpen waarom jij die fout hebt gemaakt. Je zult daarna niet opnieuw dezelfde fout maken.

Tip 4: Herhalen

Herhaal de theorie. Blijf oefenen en probeer bij de oefenexamens steeds minder fouten te maken. Maak je na veel examens nog steeds fouten? Blijf dan herhalen!

Tip 5: Neem rust

Neem op de dag van je theorie-examen voldoende rust. Zorg dat je op tijd bent bij het CBR en neem je theorie-boek mee. Eet voor het examen begint een banaan en drink wat.