Start examen

Zakken voor je theorie-examen

Zakken voor je theorie-examen. Dat is de grootste angst die iedereen heeft als een theorie-examen gemaakt wordt. Je hebt er tijd ingestoken om de theorie te leren en je hebt geld betaald om het examen te kunnen doen. Na een uur vragen te beantwoorden hoor je dat je gezakt bent. Shit.. Wat nu?

Shit.. wat nu?

Probeer het niet te negatief in te zien. Slechts 38% van de examenkandidaten slaagt. Jij hoort dus bij de grotere groep die niet slaagt. Als je hebt gehoord bent dat je bent gezakt kun je het beste naar huis gaan en online controleren wanneer je een nieuw examen kunt doen bij het CBR. Je moet namelijk zo snel mogelijk weer proberen, anders loop je het risico dat je je theorie-kennis laat verwateren. Begin die dag nog niet met leren, je hebt immers wat rust verdiend.

Mocht je onzeker zijn geworden over je theorie-kennis dan kun je dit bespreken met je rijinstructeur. Hij/zij zal waarschijnlijk veel tips voor je hebben hoe je het beste kunt leren, ook kan hij tijdens het rijden wat regels met je bespreken.