Dankzij deze website ben ik in één keer geslaagd voor mijn theorie-examen! Ik heb hier drie avonden geleerd en toen wist ik alles!

Start gratis theorie-examen
Ruim 450.000 leerlingen gingen je voor

Gezakt voor theorie-examen

Ben je gezakt voor het theorie-examen? Dat is erg vervelend maar komt meer door dan je denkt. De CBR-examens staan er om bekend dat ze lastig zijn, zenuwen en beperkte tijd voor een examen helpen dan al helemaal niet. Wij geven je graag een aantal tips hoe je toch kunt slagen bij de volgende poging.

Tip 1: plannen

Plan je nieuwe theorie-examen in. Sta niet te langs stil bij het zakken, maar begin positief aan een nieuwe poging; met een nieuw examen in je agenda.

Tip 2: vroeg beginnen

Begin vroeg met leren. Veel van de theorie heb je al voor de vorige poging van het examen geleerd. Begin toch op tijd met opnieuw leren van de theorie. Veel zal bekend voorkomen, maar toch zul je veel nieuwe dingen leren.

Tip 3: leer van eerdere fouten

Leer van eerder gemaakte fouten. Aan het einde van het CBR examen krijg je een officieel formulier mee met je resultaat. Ook staat aangegeven in welke categorieën van het examen je goed en minder goed hebt gescoord. Bekijk deze categorieën en probeer deze categorieën extra goed te leren. Maakt niet de fout dat je andere categorieën niet meer leert, anders zul je misschien hiervoor zakken.

Tip 4: oefen gratis en onbeperkt

Oefenen, oefenen, oefenen. Oefen zo veel mogelijk voor je theorie-examen. Gebruik hiervoor de software die je bij je theorie-boek hebt ontvangen of gebruik onze website. Onze website biedt gratis examens aan en je kunt onbeperkt oefenen. Bij alle gemaakte fouten zullen we je uitleggen waarom het antwoord fout is. Zo leer je elke keer van de fouten die je maakt.

Start gratis theorie-examen

Toegevoegd op 24-10-2020
Leestijd 4 minuten

  • Volledig gratis
  • Onbeperkt
  • Altijd up-to-date
Start gratis oefen examen