Na vier keer te zijn gezakt ben ik op deze website gaan oefenen. Hier leerden ze mij hoe de CBR waren opgebouwd. Ik ben daarna direct geslaagd!

Start gratis theorie-examen
Ruim 450.000 leerlingen gingen je voor

Waaruit bestaat een theorie-examen?

Een theorie-examen van het CBR bestaat uit een vast aantal vragen. Het examen bestaat uit twee delen. In het eerste deel van het examen moeten er 25 gevaarherkennings vragen worden beantwoord. In het tweede deel moeten er 40 verkeerinzichts vragen worden beantwoord.

Gevaarherkenning

Het eerste deel van het theorie-examen bestaat uit een 25-tal vragen die jouw gevaarherkenning toetsen. Op het beeldscherm bij het CBR krijgt je foto's te zien waarbij jij je moet inbeelden dat je bestuurden bent van de auto. Bij elke vraag heb je drie opties wat je kunt doen;

  1. Niets
  2. Gas los
  3. Remmen

Verkeersregels en verkeersinzicht

Het tweede deel van het theorie-examen bestaat uit een 40-tal vragen die jouw verkeersinzicht en de kennis van de verkeersregels toetsen. Hier wordt bijvoorbeeld gevraagd hoe hard je mag rijden op verschillende wegen en wat bepaalde verkeersborden betekenen.

Wanneer slaag je?

Slagen voor het CBR theorie-examen doe je niet zomaar. Je moet de twee delen van het examen beide met een voldoende afsluiten. Een voldoende haal je al;

  • je minstens 13 van de 25 gevaarherkenningsvragen juist hebt beantwoord
  • je minsten 35 van de 40 verkeersinzichtvragen juist hebt beantwoord

Ongeveer 10 minuten na je examen ontvang je de uitslag.

Toegevoegd op 13-03-2020
Leestijd 3 minuten

  • Volledig gratis
  • Onbeperkt
  • Altijd up-to-date
Start gratis oefen examen